Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Η Αντιδήμαρχος Gloria Lisi υποδέχεται μια αντιπροσωπεία από Έλληνες εκπαιδευτές ενηλίκων από τη Λέσβο

Τα εκπαιδευτικά συστήματα, η υποδοχή και η ένταξη των μεταναστών, η αποκατάσταση των σχολείων: αυτά είναι τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο μιας επίσκεψης αντιπροσωπείας Ελλήνων εκπαιδευτικών από τη Λέσβο προς το Δήμο Rimini.
Οι δάσκαλοι, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα διακρατικής ανταλλαγής, πήγαν το Palazzo Garampi ως μέρος ενός διεθνούς σχεδίου για εκπαιδευτικά συστήματα για την ανάκαμψη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

"Η επανένταξη στο σχολείο - εξήγησε η Γκλόρια Λίζι - των ατόμων με χαμηλή εκπαίδευση και προσφύγων, είναι πράγματι πολύ διαφορετικές καταστάσεις. Δεν έχουμε προβλήματα στον τόπο μας όπως εκείνα των ομολόγων μας στη Λαμπεντούσα ή στη Λέσβο, αλλά αυτό δεν αποκλείει τη δυσκολία διαχείρισης μιας κατάστασης που είναι συχνά μεγαλύτερη από εμάς, όπου δεν έχουμε πλήρη επιτυχία στην διαχείριση. Πέρα από το θέμα των προσφύγων, εργαζόμαστε εδώ και χρόνια για την ευημερία χωρίς αποκλεισμούς, όπως το διαπολιτισμικό σπίτι, τα μαθήματα αλφαβητισμού και την υποστήριξη για τους νέους εκπαιδευόμενους που προέρχονται από οικογένειες με άλλες μητρικές γλώσσες. Πρόκειται για ταξίδια παράλληλα αλλά ενσωματώνονται σε όλες τις άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας που ενεργοποιούμε για αυτό το είδος έκτακτης ανάγκης και οι οποίες κάνουν τη διαφορά στην οικονομία μιας σοβαρής και διαρθρωμένης διαδικασίας διαχείρισης».
Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου