Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Η Βίκυ Καραγκούνη, εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών στο Sistema Turismo, πέρασε «πολυάσχολες» αλλά ενδιαφέρουσες μέρες με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Μυτιλήνης. Ας δούμε λεπτομερώς πού ήταν και τι ...
-21η  Νοεμβρίου 2017 στις 10.00 π.μ. Οι Έλληνες καθηγητές της Σχολής Δεύτερης Ευκαιρίας συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της CPIA Professoressa Saggiomo.
Μεταξύ των θεμάτων που καλύπτονται, η επαγγελματική κατάρτιση και τα μαθήματα ιταλικής γλώσσας για τους μετανάστες και τα εργαλεία ενσωμάτωσης και κοινωνικής ένταξης στο Rimini.
Δεύτερη συνάντηση στο CDS Rimini Κέντρο Αλληλεγγύης με τη Δρ. Sabrina Bonopera.
ΘΕΜΑΤΑ: επαγγελματική κατάρτιση, προσανατολισμός για αναζήτηση εργασίας για μετανάστες και εργαλεία ενσωμάτωσης και κοινωνικής ένταξης στο Rimini· κοινός συνδυασμός - στρατηγικές κοινωνικών συνεταιρισμών και πλαίσιο της τοπικής κατάστασης.
Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων εκπαιδευτών μετέχει επίσης στο έργο "Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των ενηλίκων σε μια πολυπολιτισμική πραγματικότητα: Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Μυτιλήνη" η αντιπροσωπεία προέρχεται από ένα σχολείο που ονομάζεται Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που ασχολείται με άτομα που δεν έχουν ολοκλήρωσαν τις σπουδές, ενήλικες εκπαιδευόμενοι  με εργασιακή εμπειρία, και πολύ χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο και με δύσκολες οικογενειακές και κοινωνικές καταστάσεις.
Το κύριο θέμα του έργου είναι το πρόβλημα των προσφύγων.

Η Μυτιλήνη, είναι η πόλη της καταγωγής των εκπαιδευτικών από το νησί της Λέσβου που ήταν μεταξύ των νησιών του Αιγαίου, που έως και σήμερα έχει λάβει πολλούς πρόσφυγες, όπως και το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Τέλος, το σεμινάριο με θέμα «Πρόβλημα για τους Πρόσφυγες» με επικεφαλής τον ερευνητή Δρ Maddalena Cammelli  στην έδρα του Sistema Turismo. 
Τα προβλήματα μας μοιάζουν πολύ (δεν το περιμένατε, έτσι;)

 Άρθρο από τοπικό Ιταλικό τύπο. Δες εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου